Suomen sote-uudistusta rakennettiin kuin Iisakinkirkkoa. Pitkään ja hartaasti. Mitä mieltä lopputuloksesta tulisi olla?

Tervetuloa LPY:n, HALI:n ja Tehyn järjestämään Sotesta suomeksi: tuliko takki vai tuluskukkaro? -keskustelutilaisuuteen kesäiseen SuomiAreenaan.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 16.7. klo 16–17 Porissa kauppakeskus BePOPissa.

Puhumme sotesta suomeksi kolmessa väittelyssä, joissa politiikan, palveluiden ja työelämän kautta arvioidaan uudistuksen vaikutuksia, hyötyjä ja haasteita.

Sote-uudistuksen politiikasta väittelemään saapuvat ministeri Annika Saarikko (kesk) sekä kansanedustaja ja puheenjohtaja Li Andersson (vas). Sote-palveluiden kehittämisen näkökulmista debatoivat LPY:n puheenjohtaja Yrjö Närhinen ja HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindén. Uudistuksen vaikutuksesta sote-alan arkeen ja johtamiseen ajatuksensa kertovat Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sekä HALI:n toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakangas.

Tilaisuuden lopuksi keskustelijat kääntävät katseensa tulevaisuuteen ja pohtivat 2030-luvun sote-palveluja. Tuomarina tilaisuudessa on tietokirjailija ja viestintäasiantuntija Katleena Kortesuo, joka pitää huolen, että sotesta keskustellaan selkokielellä ammattijargonia välttäen.

Mitä: Sotesta suomeksi: tuliko takki vai tuluskukkaro? -keskustelutilaisuus, SuomiAreena

Milloin: ma 16.7. klo 16–17

Missä: Kauppakeskus BePOP, Yrjönkatu 22, 28100 Pori