Jos kirje ei näy oikein, lue se täältä.
logo

Uutiskirje 1/2012

 
   
   
   
 

LPY:n ensimmäinen uutiskirje, ole hyvä!

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on suurten haasteiden edessä. Meidän täytyy ratkaista, kuinka turvaamme hyvinvointipalvelujen riittävän saatavuuden ja laadun parhaalla mahdollisella tavalla myös tulevaisuudessa.

Yksityinen terveydenhuolto on tärkeä osa suomalaista palvelujärjestelmää. Alan yritykset tuottavat viidenneksen Suomen terveyspalveluista.

Palvelujärjestelmän kehittämiseksi tarvitsemme eri toimijoiden panosta ja hyvää yhteistyötä. Lääkäripalveluyrityksiä edustava LPY ry haluaa olla mukana ratkaisemassa tulevaisuuden haasteita.

- Uutiskirjepalvelumme myötä haluamme viestiä yksityisen terveydenhuollon toiminnasta sekä näkemyksistämme toimialan ja palvelujärjestelmän kehittämiseksi, kertoo LPY:n toiminnanjohtaja Ismo Partanen.

Lisätietoa Lääkäripalveluyritykset ry:n toiminnasta osoitteessa www.lpy.fi.

Mikäli et halua jatkossa vastaanottaa uutiskirjettä, voit peruuttaa sen viestikentän lopusta. 

 


Kohti terveysvaaleja 2012

tervekunta.fiKunnilla on laaja hyvinvointipalvelujen järjestämisvastuu. Lokakuussa pidettävissä kuntavaaleissa valitut valtuutetut päättävät toimikautensa aikana, miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään omassa kunnassa. Kunnallisvaalien lähestyessä on tärkeää, että myös terveydenhuollon tulevaisuuden ratkaisuista keskustellaan koko Suomessa, eri alueilla ja jokaisessa kunnassa aktiivisesti ja asiantuntevasti.

LPY on perustanut yhdessä Terveyspalvelualan Liiton ja Terveydenhuollon palveluntuottajat ry:n kanssa yhteiset kotisivut osoitteeseen www.tervekunta.fi. Näillä sivuilla esitetään vastauksia terveydenhuollon järjestämiseen, rahoittamiseen ja tuottamiseen liittyviin kysymyksiin. Tervekunta.fi -sivuilla tuodaan esille alan yrityssektorin näkemyksiä ja vastauksia niin äänestäjiä kuin päättäjiäkin askarruttaviin kysymyksiin.

www.tervekunta.fi

 


Terve tulevaisuus tehdään kunnissa

Yksityistä terveydenhuoltoalaa edustavat yhdistykset järjestävät yhdessä Porissa SuomiAreenalla torstaina 19. heinäkuuta klo 10.30–11.45 paneelikeskustelun, jonka aiheena on kunnat ja terveydenhuoltopalvelut. Mukana keskustelussa on sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko. Tilaisuudessa tuodaan esille, miten kunnat voivat hyötyä alan yksityisen sektorin tarjoamista ratkaisuista.

Paneelin järjestävät LPY ry, EK:n jäsenliitto Terveyspalvelualan Liitto ja Terveydenhuollon palveluntuottajat ry.

www.tervekunta.fi/tervekunta_kutsu
www.suomiareena.fi

 


Ratkaisuna terveyspalvelusetelit

Toukokuussa 2011 voimaan tulleen uuden terveydenhuoltolain yhtenä tavoitteena on lisätä kansalaisten valinnanmahdollisuuksia omien terveyspalvelujensa suhteen. Kunnilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten lain tavoitteet toteutuvat. Terveyspalvelujen hankkimiseen tarkoitetut palvelusetelit ovat yksi keino tarjota kuntalaisille valinnanmahdollisuuksia.

Palveluseteleistä tähän mennessä saadut kokemukset ovat olleet pääosin positiivisia ja monet ennakkoluulot ovat karisseet jo alkumetreillä. Palvelusetelillä voidaan tarjota kuntalaisille tasapuolinen mahdollisuus päästä nopeasti ja joustavasti tarvitsemaansa hoitoon. Palvelusetelin käyttöönotto voi tuoda kunnille myös säästöjä, mutta ennen kaikkea se lisää kuntalaisten mahdollisuuksia valita joustavasti palvelutuottaja ja -ajankohta.

LPY kannustaa kuntia palvelusetelijärjestelmien kehittämiseen ja käyttöönottoon seuraavalla vaalikaudella.

 


Tiesitkö, että?

Suomessa toimi vuonna 2010 lähes 14 500 terveyspalveluyritystä tai ammatinharjoittajaa. Alan yritystoiminnan kautta työllistyi noin 30 000 henkilöä, joista pääosa oli hoito- ja hoiva-alan ammattilaisia.  

Aurinkoista kesää toivottaen,


Ismo Partanen
Toiminnanjohtaja

Lääkäripalveluyritykset ry
puh. 040 -518 5799
ismo.partanen(at)lpy.fi

 
     
 

Lääkäripalveluyritykset ry | Mäkelänkatu 2 A | PL 49, 00500 Helsinki | fax (09) 393 0769
www.lpy.fi
Osoitelähde: LPY
Jos et halua jatkossa vastaanottaa meiltä uutiskirjeitä, ilmoitathan siitä meille lomakkeella.