-

Olemme käytettävissä

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on ilmoittanut kannattavansa hoitotakuuta mielenterveyspalveluille. Ajatus on kannatettava. Yksityiset terveyspalveluiden tuottajat ovat samaa mieltä ministerin kanssa. Olemme valmiita tukemaan tällaisen hoitotakuun käytännön toteutuksessa.

Hoitotakuu pitäisi ulottaa myös suun terveydenhuoltoon. Ministeri Kiurun oman puolueen kansanedustaja, pitkän uran terveydenhuollon johtotehtävissä tehnyt Aki Lindén totesi eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan ministeritapaamisessa, että tilanne suun terveydenhuollossa on lähellä romahtamispistettä.

”Miten olette ajatelleet, että kehitetään suun terveydenhuoltoa ottaen huomioon sekä sairausvakuutuskorvattavan yksityisen sektorin että kunnallisen palvelujärjestelmän?” Lindén kysyi STM:n ministereiltä.

Ministerit Krista Kiuru ja Aino-Kaisa Pekonen myönsivät Lindénin huolen aiheelliseksi. Heidän mukaansa nyt on pakko arvioida, millä tavalla asia laitetaan kuntoon. Mitään helppoja lääkkeitä ei heidän mielestään ole.

Ei ole. Siksi tässäkin asiassa kannattaisi järjestää vastaavanlainen pyöreän pöydän työkokous kuin mitä vanhuspalveluiden osalta toteutettiin. Olemme käytettävissä. Tässäkin asiassa.

Ismo Partanen
@ismo_partanen