-

LPY:n Tolonen: Parempi hoitoon pääsy saavutettavissa

Tiedote
0 kommenttia

 

Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja Ilpo Tolonen jatkaa Lääkäripalveluyritykset ry:n (LPY) hallituksen puheenjohtajana. Varapuheenjohtajiksi valittiin jatkokaudelle Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono ja Vääksyn Lääkärikeskuksen toimitusjohtaja Tiina Wangel.

Ilpo Tolosen mukaan LPY ja alan yksityiset toimijat tukevat parhaansa mukaan hyvinvointialueita palvelujärjestelmän uudistamisessa.

− Odotamme hyvää yhteistyötä julkisen ja yksityisen terveydenhuollon toimijoiden välillä. Kannustamme hyvinvointialueita sisällyttämään strategioihinsa realistisen palvelulupauksen asukkailleen ja sitoutumaan sen toteuttamiseen ja mittaamiseen, Tolonen sanoo.

Tolonen muistuttaa, että sote-uudistuksen tavoitteita ja hoitotakuun parantamista ei ole käytännössä mahdollista toteuttaa ilman yksityisten terveyspalveluyritysten huomattavasti nykyistä laajempaa hyödyntämistä.

− Yhteistyön toteuttamiseen tarvitaan yhtenäinen kustannusten laskentamalli, jota kaikki hyvinvointialueet noudattavat. Ilman sitä ei voida uskottavasti verrata julkisen sektorin oman palvelutuotannon ja yksityisiltä hankittavien palveluiden kustannuksia. Hyvinvointialueen on tiedettävä, milloin sen kannattaa tuottaa järjestämisvastuulleen kuuluvat palvelut itse ja milloin kannattaa hyödyntää palveluseteleitä tai ostaa palvelut kilpailuttamalla alan yksityisiä toimijoita, Tolonen kertoo.

LPY:n hallituksen kokoonpano toimikaudella 2022−2023

Lue tiedote ePressissä