-

Mediakutsu: Millainen on suomalaisten sote?

Tiedote
0 kommenttia

Maan sote-asiantuntijoita kokoontuu Lääkäripalveluyritykset ry:n Johtajasymposiumiin maanantaina 30. ja tiistaina 30.10. Tapahtumassa käsitellään sote-uudistukseen liittyvän lainsäädännön ja uudistuksen käytännön toteutusta.

– Perinteinen Johtajasymposium ajoittuu sote-uudistuksen valmistelun näkökulmasta oivaan aikaan. Valinnanvapauslain lausuntoaika on alkamassa, LPY:n toiminnanjohtaja Ismo Partanen toteaa.

Monipuolisen ohjelman teema on Suomalaisten sote. STM:n hallitusneuvos Pekka Järviseltä on mahdollisuus kuulla tuoreeltaan sote-lakien valmisteluprosessista ja niiden jatkovalmistelusuunnitelmista. Palvelusetelikokeiluista ja valinnanvapauspiloteista symposiumissa kertoo STM:n hallitusneuvos Anne Kumpula. Kelan ja THL:n edustajat kertovat, minkälainen rooli kyseisillä organisaatioilla on sote-uudistuksen valmistelussa ja käytännön toteuttamisessa. VATTin erikoistutkija Tanja Saxell esitelmöi aiheesta kansantalouden ja suomalaisen hyvinvoinnin haasteet. Sote-uudistuksen alueellisista toteutuksista seminaarissa on esillä kaksi esimerkkiä: Pirkanmaan sotesta kertoo muutosjohtaja Jaakko Herrala ja Keski-Suomen muutosjohtaja Mikael Palola.

LPY:n mukaan sote etenee nyt valinnanvapauslain edistyessä oikeaan suuntaan. Yhdistyksen mielestä valinnanvapauslain avulla parannetaan palveluiden saatavuutta ja vähennetään eriarvoisuutta, tehostetaan resurssien käyttöä sekä edistetään uusien toimintamallien ja innovaatioiden käyttöönottoa.

Median edustajat ovat tervetulleita LPY:n Johtajasymposiumiin 30.–31.10. Solo Sokos Hotel Torniin Tampereelle. Tutustu ohjelmaan.

Lisätiedot:
Ismo Partanen
toiminnanjohtaja, LPY ry
puh. 040 518 5799
ismo.partanen@lpy.fi

Twitter: @LPYry, @ismo_partanen

Lue tiedote ePressissä