-

Sote-lakia vielä korjattava eduskunnassa – monipuoliset palvelut varmistettava

Tiedote
0 kommenttia

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala Kunnallisalan Kehittämissäätiön seminaarissa:
Suomen Yrittäjien mielestä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiin pitää eduskunnassa ehdottomasti lisätä velvollisuus edistää monipuolista tuotantorakennetta ja kehittää palvelumarkkinoita.

– Näin sekä julkinen että yksityinen sektori voisivat tuottaa palveluita ja terve kilpailu toimisi. Toimivan kilpailun kautta ihmiset saavat parempia palveluita ja verovaroja käytetään tehokkaammin, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoi.

Kujala puhui Kunnallisalan Kehittämissäätiön Sotesoppaa, sivistyssalaattia & kuntakeittoa –seminaarissa Helsingissä keskiviikkona.

 – Nyt tehtävillä päätöksillä eduskunnan täytyy ohjata muodostamaan Suomeen sellainen sote-palveluiden rakenne, jolla tuottavuutta parannetaan ratkaisevasti, Kujala sanoi.

– Jotta tähän päästään, palvelut pitää tuottaa tehokkaimmalla mahdollisella tavalla, oli kyseessä sitten yksityinen tai julkinen tuottaja.

Kyse myös työpaikoist

Kujala muistutti, että yksityisellä sosiaali- ja terveyspalvelualalla, erityisesti sosiaalipalveluiden sektorilla, toimii paljon pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Niissä työskentelee 60 000 ihmistä, eri puolilla Suomea.

– Tällä työllä on valtavat vaikutukset kuntien elinvoimaisuuteen ja lähipalveluiden saatavuuteen.

Kujala mainitsi keskustelun ”yksityistämisbuumista”.

– Mielikuva on väärä: vain noin 11 prosenttia palveluista on muun kuin kuntasektorin tuottamaa.

Lisätietoja: 

varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, Suomen Yrittäjät, p. 0400 567 925, anssi.kujala@yrittajat.fi

elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama, Suomen Yrittäjät, p. 040 587 2445, susanna.kallama@yrittajat.fi