-

Aluevaalit ovat historiallinen tapahtuma

Uutinen Uutiskirjejutut

Hoitaja auttaa lääkäriä pukeutumaan leikkaussaliasuun
Hyvä sote rakennetaan yhteistyöllä, toinen toistamme tukien

Suomen Yrittäjät ja sen sote-toimialajärjestöt kannustavat yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia asettumaan ehdolle aluevaaleissa ja ennen kaikkea äänestämään.

– Aluevaaleille on ennustettu alhaista äänestysprosenttia. On kuitenkin hyvä huomata, että kyseessä on erittäin poikkeuksellinen tapahtuma Suomen historiassa. Aluevaaleissa äänestämme luottamushenkilöitä päättämään kahden merkittävän toimialan asioista. Suomessa ei ole koskaan aikaisemmin järjestetty tällaisia vaaleja, kertoo Suomen Yrittäjien johtaja Harri Jaskari.

– Näistä kahdesta toimialasta toinen on sote. Tämän pitäisi kiinnostaa ja aktivoida kaikkia sote-alalla työskenteleviä. Nyt on mahdollisuus ottaa kantaa siihen, miten palvelut tulevaisuudessa järjestetään ja miten palveluverkko rakennetaan, hän muistuttaa.

Suomen Yrittäjien tavoitteena on tehdä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa mahdollisimman hyvä sote-uudistus. On vältettävä sellaiset skenaariot, joissa toteutuvat pahimmat pelot palveluiden saatavuuden heikkenemisestä, kustannusten karkaamisesta ja palvelutuotannon keskittämisestä julkisille sektorille. Sen sijaan on löydettävä polku hyvälle palvelulle, joka tehdään yhteistyössä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kesken.

Lue Harri Jaskarin blogi Vastakkainasettelusta yhteistyöhön

Lue LPY:n Uutiskirjeen 17/2021 juttu Yrittäjien aluevaaliohjelmasta

Tutustu Yrittäjien aluevaalisivustoon

Teksti: Martti Ahlstén
Kuva: Pihlajalinna | Juha Sarkkinen