-

LPY ehdolla Suomen Yrittäjien vuoden 2022 toimialajärjestöksi

Uutinen

Suomen Yrittäjät (SY) on nimennyt viisi ehdokasta vuoden 2022 toimialajärjestöksi. LPY on yksi ehdokkaista. Muut ovat Erikoiskaupan liitto Etu, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL, Suomen Kunto- ja Terveysliikuntakeskusten Yhdistys SKY ja Suomen Kuntoutusyrittäjät.

Lue lisää finalisteista

LPY:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Tolonen tulkitsee, että finaalipaikka SY:n toimialajärjestökilpailussa on tunnustus yhdistyksen aktiivisesta toiminnasta sote-uudistuksen valmistelussa ja tuesta hyvinvointialueille uudistuksen käytännön toteuttamisessa.

− Asetimme strategiakauden 2021−2025 yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi edunvalvonnan vaikuttavuuden parantamisen viestinnän ja sidosryhmäyhteistyön kehittämisellä. Viestintätoimenpiteille asetettiin selkeät määrälliset ja laadulliset tavoitteet. Ne saavutettiin jo vuonna 2022. LPY:n uudistetut sähköiset Uutis- ja Jäsenkirjeet ovat saaneet erinomaista palautetta. Myös yhdistyksen tiedotteet ja lausunnot ovat saaneet runsaasti kiitosta sekä sidosryhmiltä että median edustajilta, Tolonen kertoo.

− Hoitoonpääsyn parantaminen ja avoimuus hoitojonoista ovat olleet keskeisiä teemojamme. Meille ei riitä pelkkä hallinnollinen uudistus, vaan suomalaisten pitää päästä tarvitsemaansa hoitoon ilman kohtuuttomia viiveitä, toteaa Tolonen.

LPY on tehnyt tiivistä yhteistyötä SY:n keskustoimiston sekä alue- ja toimialajärjestöjen kanssa. Myös yhdistyksen yhteistyö muiden elinkeinoelämän järjestöjen ja toimialan keskeisten sidosryhmien kanssa on lähes viikoittaista.

− Sote-uudistuksen toteuttamiseen liittyvä edunvalvonta on yhteispeliä. Harvoin tämän kaltaisissa isoissa asioissa yksin saavutetaan mitään. LPY haluaa olla tavoitteellinen ratkaisujen etsijä. Nostetaan yhdessä rimaa, kannustaa LPY:n toiminnanjohtaja Ismo Partanen.

Vuoden toimialajärjestö ja vuoden paikallisyhdistykset julkistetaan ja palkitaan Vaikuttajafoorumissa Lappeenrannassa 3.2.2023.