-

LPY:n Wangel: Alueille tarvitaan yhteistyöfoorumeja

Uutinen Uutiskirjejutut

Suomen Yrittäjät ja Hyvinvointiala HALI ry järjestivät aluevaaliehdokkaille suunnatun webinaarin 11.1.2022. LPY:tä tilaisuuden paneelikeskustelussa edusti varapuheenjohtaja, Vääksyn Lääkärikeskuksen toimitusjohtaja Tiina Wangel.

Ruutukaappauskuva Yrittäjien ja HALIn webinaarista.
Yrittäjien ja HALIn webinaarin juonsi Mikael Jungner. Keskustelemassa olivat Aalto-yliopiston professori Teemu Malmi (vas.), Päiväkummun toimitusjohtaja Anne Kangas ja Tiina Wangel. Pirkanmaan sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala osallistui etänä.

Webinaariin osallistuneet asiantuntijat painottivat, että tulevat aluevaltuutetut ovat sote-uudistuksen todellisia toteuttajia. Tilaisuudessa muistutettiin, että hyvinvointialueet perustetaan vain kerran ja siksi kaikki mahdollisuudet kannattaa nyt käyttää hyödyksi. Yritys- ja järjestökentällä on jo käytössään tehokkaita ratkaisuja, joita hyvinvointialueet voivat hyödyntää.

Tiina Wangel toivoi, että hyvinvointialueilla otettaisiin kaikki alan toimijat mukaan alusta alkaen. Alueiden kannattaa perustaa yhteisiä foorumeja vuoropuhelua ja yhteistyön kehittämistä varten. Koronakriisi on hänen mukaansa osoittanut, että tieto eri toimijoiden välillä ei aina kulje. Siksi yhteisiin palavereihin pitäisi kokoontua säännöllisesti.


Teksti: Martti Ahlstén
Kuva: ruutukaappaus