-

Tiina Wangelista Lahden seudun Vuoden Yrittäjänainen

Uutinen Uutiskirjejutut

Lahden Seudun Yrittäjänaiset ry on nimennyt Vääksyn Lääkärikeskuksen toimitusjohtajan, yrittäjä Tiina Wangelin Vuoden Yrittäjänaiseksi. Perusteluissa mainitaan muun muassa Wangelin ansiot työllistäjänä sekä hänen energisyytensä ja monipuolinen työnsä vaikuttajana ja yhdistysaktiivina.

Tiina Wangel on toiminut yrittäjänä vuodesta 2006 lähtien. Vääksyn Lääkärikeskus aloitti toimintansa vuonna 2007. Wangel luonnehtii yritystä pieneksi, joustavaksi, ketteräksi perheyritykseksi, jolla on ison ketjun kaltaiset palveluvalikoimat.

– Yksin en tätä palkintoa saa, vaan mukana on koko henkilökuntamme. Meillä on osaava ja pieneen yritykseen sitoutunut henkilöstö, josta osa on ollut matkassamme jo vuodesta 2007, Wangel sanoi kiitospuheessaan.

Vääksyn Lääkärikeskuksessa on 6 työntekijää. Lisäksi toiminnassa on mukana yli 20 itsenäistä ammatinharjoittajaa, jotka ottavat potilaita vastaan lääkärikeskuksessa.

Yhteistyö menestyksen avain

Tiina Wangel kertoo, että Vääksyn Lääkärikeskus on tehnyt järjestelmällistä työtä sen eteen, että yksityinen toimija kykenee tuottamaan monipuolisia palveluita pienellä paikkakunnalla. Avainsana on yhteistyö. Monilla erikoisaloilla pieni väestöpohja tarkoittaa sitä, että lääkärikeskuksen ei kannata palkata omaa erikoislääkäriä. Se pystyy kuitenkin tarjoamaan monen erikoisalan palvelut yhteistyöverkostojensa kautta.

Digitaaliset palvelut etävastaanottoineen tulevat muuttamaan terveydenhuollon palveluprosesseja. Myös Vääksyn Lääkärikeskus kehittää digipalveluita. Samalla on kuitenkin varottava, ettei tule väliinputoajia, Wangel muistuttaa. Kaikilla ei ole osaamista tai välineitä digipalveluiden käyttöön. Siksi perinteinen vastaanotto ei katoa minnekään ja sitäkin on kehitettävä.

Wangel toimii myös LPY:n hallituksen varapuheenjohtajana.

− Työ on ollut erittäin mielenkiintoista. Siinä on saanut kerryttää tietämystään ja päässyt vaikuttamaan esimerkiksi erilaisten lausuntojen sisältöön. Muilta oppii ja itse voi jakaa omia näkemyksiään muille, hän kertoo.

Viime kunnallisvaaleissa Wangel valittiin Asikkalan kunnanvaltuustoon kokoomuksen vaalilistalta. Ääniä hän sai 80, mikä on 8 500 asukkaan kunnassa hyvä tulos.

− Mottoni on ollut koko ajan: ”On turha mennä nurkan taakse urputtamaan, jollei itse ole valmis tekemään mitään.” Ajattelen, että jos haluaa saada mieleisiään asioita toteutumaan, on parempi olla itse mukana. Tarmoa kyllä riittää, Wangel sanoo.


Teksti: Martti Ahlstén 
Kuva: Michael Wangel