-

Historian siipien havinaa

Uutinen Uutiskirjejutut

LPY:n hallituksen puheenjohtajana jatkava Ilpo Tolonen sanoo, että historian siivet havisevat, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa ja huhtikuussa järjestetään eduskuntavaalit.

Kuvassa Ilpo Tolonen. Kuva: Docrates

Sote-uudistuksen tavoitteet ovat kovat. Muutos tulee joka tapauksessa, mutta nähtäväksi jää, kuinka hyvin sen avulla päästään asetettuihin tavoitteisiin.

– Jääkö sote-uudistus lähinnä hallinnolliseksi uudistukseksi vai pystytäänkö toimintaprosesseja muuttamaan ja tuottavuutta parantamaan. Ja jos pystytään, kuinka kauan siihen lopulta menee, Ilpo Tolonen kysyy.

LPY odottaa, että hyvinvointialueet sisällyttävät strategioihinsa realistisen palvelulupauksen ja sitoutuvat sen myös toteuttamaan.

– Yksityinen terveydenhuolto tukee hyvinvointialueita palvelulupauksen toteuttamisessa ja palvelujärjestelmän uudistamisessa.  Muistutamme, että soten tavoitteita ei saavuteta ilman yksityisen sektorin laajaa mukaan ottamista. Hyvinvointialueiden täytyy soveltaa periaatetta julkinen sektori järjestää ja aina paras tuottaa, Tolonen sanoo.

LPY:n Tolonen: Parempi hoitoon pääsy saavutettavissa (tiedote 1.6.2022)

Teksti: Martti Ahlstén
Kuva: Docrates